La història de Angelats

Domingo Batlló va recórrer tota Catalunya buscant el millor lloc per a millorar el seu estat de salut. Les aigües del Torrent d’Angelats i els rius de la zona estaven certificades com a aigües de propietats curatives, per la qual cosa Domingo va decidir construir la seva residència a escassos metres del riu.

En 1926, després de la defunció de Domingo Batlló, el seu fill Jesús Batlló va concloure la construcció de la casa inspirat a l’Anglaterra victoriana.

L’arquitectura de la casa

El llegat dels coneixements humanístics i arquitectònics de la família Batlló és present en tot el que envolta l’hotel. Ple de simbolismes i materials nobles de primera qualitat, constitueixen una residència amb identitat única a Espanya.

Destaquen la curvatura dels sostres en les estades i l’arc com a forma predominant en portes i finestres. La doble fusteria i la calefacció a vapor van ser utilitzades per a combatre el fred des dels seus inicis.

Influència espanyola i anglosaxona

La decoració, la construcció i la ubicació fan d’Angelats una casa única, retratant els costums d’altres èpoques i transmetent el destí d’aquells que van habitar entre els seus murs.

Autosuficiència i sostenibilitat

Durant el període posterior a la guerra civil espanyola és on comença la segona renovació. S’estableix un sistema d’autosuficiència energètica sostenible i es construeixen l’església i túnels de fugida que, avui dia, no s’han trobat.

La seva ubicació recull els raigs del sol per a proveir d’energia solar totes les estades durant el dia i per a la nit les xemeneies de llenya funcionaven com a sistema de calefacció. L’electricitat s’obtenia de manera hidràulica gràcies al Torrent d’Angelats i l’aigua de consum humà i animal, s’extreia de les fonts internes de la muntanya.

També comptaven amb la seva pròpia granja per a bestiar i una piscifactoria per al consum de peix que proveïa a la família.