LA NOSTRA HISTORIA

Domingo Batlló, va recórrer tota Catalunya intentant trobar el millor lloc de muntanya, que l’ajudés a millorar el seu estat de salut. Seguint la seva intuïció, com les antigues escriptures i creences de la zona sobre l’aigua, va decidir construir la seva residència a escassos metres del riu. En 1926, després de la defunció de Domingo Batlló, el seu fill Jesus Batlló, va acabar de construir la casa, segons les directrius del seu pare.

L’arquitectura de la casa, plena de simbolismes i materials nobles de primera qualitat, recopila tots els coneixements humanístics i arquitectònics de la família, que avui dia, continuen constituint la identitat única d’aquest hotel. Els exemples mes característics que envolten la casa, són la doble fusteria per a combatre el fred, la calefacció a vapor a les cantonades de les estades, la curvatura de sostres en les estades i l’arc com a forma predominant en portes i finestres.

Posteriorment es converteix en refugi i confinament de la família després de la guerra civil. Per això, comença la segona renovació que inclou un sistema d’autosuficiència energètica sostenible, una església i túnels de fugida, que encara estan per trobar. Angelats compta amb segles d’història a la seva esquena, i és no sols fascinant per la seva arquitectura i disseny inspirat a l’Anglaterra victoriana, sinó perquè entre els seus murs s’ha teixit el destí de persones i països, retratant costums d’altres èpoques.